Bevangen-door-de-wind_schuin_voor_V2
Bevangen-door-de-wind_zijaanzicht

Dat moment dat je een stevige wind om je heen voelt gaan.

De wind, die je niet ziet, maar enkel voelt.

Puur en alleen de wind.

Alsof er verder niets meer is.

Laat je meevoeren en wordt bevangen door de wind.

foto_wagen_1
foto_wagen_2
foto_wagen_3
foto_wagen_4
foto_wagen_5
foto_wagen_6

Deze foto’s zijn gemaakt door: Malou Evers, Erwin Martens en Werner Pellis.

Titel

Hier komt nog tekst

Bevangen door de wind

Voordat er een lijntje op papier stond, kregen we het idee om een wagen te ontwerpen waarbij je alleen iets laat zien, wat je normaal gesproken niet kan zien. Onze discussie zette zich voort op een avond toen we naar een feestje fietste tegen de wind in en toen kwamen we op het idee om iets met de wind te doen. We hebben een gevoel omgezet in een beeld.

Het ontwerp bestaat uit twee wagens waarop enkel de streken van de wind zichtbaar zijn. Iedere ‘lijn’ is een streek van de wind. De streken van de wind, vormen samen de contouren van twee bovenlichamen. Deze worden “Bevangen door de wind”.

Het worden twee wagens met totaal beleving van de wind. Er komt beweging in, geluid bij en ook kun je de wind voelen. Met deze uitwerking van de wagen, kun je de wind ook zien. Het totaalplaatje moet de illusie opwekken dat de wagens door de straten waaien.

De uiteindelijke uitwerking van het ontwerp is een eigen interpretatie op de stijl van kunstenaar Gil Bruvel (USA). Nadat Gianni en Jeroen gekozen waren, hebben ze de kunstenaar benaderd en deze heeft direct een ticket geboekt. Zijn enthousiasme heeft hij al kenbaar gemaakt via Facebook en in zijn nieuwsbrief, waarin hij schrijft dat hij het corso-ontwerp een toevoeging vindt aan zijn collectie. “Hij voelt zich erg vereerd dat we door hem geïnspireerd zijn. Hij komt zelfs al een week voor het corso naar Zundert.”

 

Ontwerp Corso Zundert (2016), ontworpen samen met Jeroen Vriends. Het ontwerp werdt gebouwd door Buurtschap ‘t Kapelleke. Dit ontwerp kun je bekijken op zondag 4 en maandag 5 september 2016 in Zundert.

Wil je het bouwproces terugzien? Volg ons dan op instagram: @gianniritchie en / of @corsobouwer

Leave a Reply

Your email address will not be published.