Een nieuw begin

De aarde wordt vanuit zoveel hoeken bedreigd. De bedreigingen zijn te groot en te talrijk. Ten eerste wordt de aarde te klein voor ons. We hebben onze planeet de vernietigende klimaatverandering gegeven. Stijgende temperaturen, smeltend poolijs, ontbossing, overbevolking, ziekte, oorlog, voedselgebrek, watergebrek en afnemende aantallen van diersoorten. Het gevaar bestaat dat de opwarming van de aarde zichzelf in stand gaat houden, als het al niet zover is.

Op de lange termijn zou de mensheid niet op dit ene paard moeten blijven wedden. We kunnen als mens onze soort laten voortbestaan, door een andere wereld te maken. Door middel van hightech 3D printers, die hetzelfde werkingsmechanisme hebben als het kweekvlees model. Dat betekent dat het mogelijk is om iets nieuws te maken van bestaande grondstoffen. Op de nieuwe planeet bouwen we alles op met een ingebouwde chips. Door deze chips kunnen we door middel van een klimaatcontrolepaneel zien hoe het met de gezondheid van de nieuwe planeet is. Hierdoor zijn de bedreigingen die we op de aarde kennen, niet mogelijk op de nieuwe planeet Novum.

De novumbewoners kunnen hun eigen manier van leven inrichten. Een ander concept dan wat we al kennen. Mensen komen er met een missie. Dit wordt beter dan wat we eerst op de aarde hadden. Wij mensen hebben altijd onze grenzen willen verleggen. Het begon met het beklimmen van bergen, het oversteken van oceanen, en het veroveren van het luchtruim. Een volgende stap maken in de ruimte is dus volkomen logisch.

(Hawking, 2018) & (van Hooijdonk, 2017) & (Dinther, 2013) & (Krishna, 2018)

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.