Online Magazine

Tijdens het afstuderen voor mijn MBO-diploma heb ik stage gelopen bij Maan concept en creatie. Maan is een bedrijf dat haar klanten bekijkt vanuit een ander perspectief. Hierdoor levert Maan prachtige creaties; attractief, nu en dan spannend en altijd effectief. Het gaat hier om de opdracht voor Maan. Maan wil haar (potentiële) klanten een voorsprong geven door niet enkel alleen drukwerk magazines te creëren maar ook online magazines. Online magazines zijn nog vrij nieuw en fris op de markt. Mijn afstudeeropdracht was dan ook om meer bekendheid te creëren op het gebied van online magazines.

Door een goed voorbeeld worden klanten geprikkeld. Hierdoor kunnen ze zelf ontdekken hoe de ervaring is met een online magazine.

Bekijk hier het resultaat: http://onlinemagazine.comaan.nl

Moodboard

De fonts die worden gebruikt zijn ‘Dessau Pro Drei’ en ‘Sofia’. ‘Sofia’ is een Google font, dat speciaal voor web ontwikkeld is. Het font heeft verschillende varianten. De varianten die gebruikt gaan worden zijn voornamelijk ‘light’, ‘regular’, ‘medium’ en ‘bold’.

Titels en grote koppen worden in kapitalen geschreven, om ze goed op te laten vallen en omdat het er strak uit ziet. Echter moeten ze niet te groot worden, dit wordt vaak als “schreeuwerig” gezien.

De basistekst wordt Sofia regular, een subtiel font dat lekker leest. Er moet voldoende regelafstand zijn, om de tekst wat lucht te geven. Om voor afwisseling te zorgen wordt er voor tussenkoppen de ‘bold’ variant gebruikt met kapitalen. Dit moet wel met bepaalde regelmaat gebeuren.

De kleuren zijn afkomstig van de huisstijl van Maan destijds.

Style Experimentjes